blogs
28 januari, 2021

Trend: de natuur op gordijnstoffen

Trend: de natuur op gordijnstoffen


Ben je niet gezegend met groene vingers of heb je last van hooikoorts? Geen probleem! Met de nieuwste trend in gordijnen haal je ook de natuur in huis. Laat je inspireren door de natuurlijke dessins op gordijnstoffen.

 

Nieuwe collectie van Artelux

De nieuwe collectie gordijnstoffen van onze leverancier Artelux is geïnspireerd op het Hollandse landschap zoals je dat terugvindt in de ouder schilderkunst. Een natuurlijk en ambachtelijk thema met mooie zandtinten, vergrijsde blauwen en inspiratie uit de elementen water en lucht. Het resultaat: een collectie prachtige gordijnstoffen om de natuur mee in huis te halen.

Botanische dessins op gordijnstoffen

Met een bloemen of takkenprint op een gordijnstof haal je de natuur heel gemakkelijk in huis. Ga je voor een zonwerende stof of juist een mooie in-between waarmee je het licht kunt filteren? Een gordijn met print is mooi om te combineren met een uni of met een andere vorm van zonwering als horizontale jaloezieën.

 

Natuurlijk katoen

Je kunt de natuur ook in huis halen door te kiezen voor een natuurlijke stof als katoen. Katoen is een zachte vezel en wordt gebruikt om zachte, soepelvallende, luchtdoorlatende textiel van te maken. De elasticiteit van de katoenvezel is gering en is er de oorzaak van dat katoenen weefsels van nature sterk kreuken. We kunnen katoen kreukherstellend en krimpvrij behandelen waardoor katoen een prima keuze is op het gebied van kwaliteit en materiaal van gordijnstoffen. Katoen heeft als eigenschap dat het sneller verkleurt. Daarom adviseren dan ook om katoenen (vouw)gordijnen altijd te voeren.

Nieuwsgierig naar onze verschillende gordijnstoffen en botanische prints? In de winkel kun je alle stoffen zien en voelen. We bespreken graag met jou de mogelijkheden om je interieur sfeervol te maken met gordijnen!