blogs
8 november, 2021

Winterwarme gordijnen: sfeermakers die goed zijn voor de energierekening

Winterwarme gordijnen: sfeermakers die goed zijn voor de energierekening


Nu de dagen korter en kouder worden, brengen we graag sfeer in huis. Gordijnen zijn echte sfeermakers en daarnaast dragen ze bij aan het laaghouden van de stookkosten. Wat ons betreft is een huis niet af zonder gordijnen.

Gordijnen zorgen voor een gevoel van geborgenheid. Zeker in de wintermaanden is het fijn om iets voor de ramen te hebben, inkijk van buiten te voorkomen en warmte binnen te houden. Gordijnen zijn er in 1001 soorten stoffen, kleuren en dessins. Zowel de keuze van stof als de keuze van kleur en dessin is van invloed op de sfeer die je met gordijnen creëert. In de winkel laten we graag de vele opties zien en ontdekken we samen welke gordijnen passen bij jouw woonstijl.

In deze blog vertellen we je alvast wat meer over sfeervolle, energiebesparende gordijnen.

venkel_02_detail_roomset_jpeg_300dpi_rgb.jpg

De juiste keuze in kleur, dessin en gordijnstoffen

Wil je gaan voor winterwarme sferen? Kies dan voor diepe kleuren, zoals bordeaux rood, donkergrijs of bruin. Ga voor uni-kleuren of juist een mooi dessin, net waar jouw voorkeur ligt. Denken we aan warm, dan denken we al snel aan de zwaardere, dichte stoffen. Zoals verduisterende gordijnen, bijvoorbeeld van velours. Toch zijn semi-transparante gordijnen, in-betweens, ook echte sfeermaker. Doordat in-betweens licht doorlaten zorgen ze voor een prachtige lichtinval in huis. Combineer ze met andere zonwering zoals overgordijnen of Duette® Shades voor nog meer gezelligheid en privacy in de avond.

salie_25_roomset_nude_jpeg_72dpi_rgb.jpg

Energie besparen met gevoerde gordijnen!

Met het oog op de stijgende energieprijzen, willen we zo veel mogelijk warme in huis houden. Wist je dat 37% van de energie verloren gaat via ramen zonder gordijnen? Met gevoerde gordijnen kun je dit tegengaan. Het isolerende effect van de voering is groot. Vooral de zwaardere voeringstoffen leveren een directe energiewinst op. Zeker in de koude wintermaanden. Zo bespaar je met gevoerde gordijnen jaarlijks een fijn bedrag op de stookkosten. Wil je extra warmte isoleren? Combineer gevoerde gordijnen dan bijvoorbeeld met Luxaflex® Duette® Shades. Duette hebben een unieke honingraatstructuur, waardoor ze bijzonder energiebesparend zijn.

komijn_27_roomset_jpeg_72pi_rgb.jpg

Sfeervolle gordijnen van Artelux en Kobe

Deze maand zetten we de sfeervolle gordijnen van Artelux en Kobe in de spotlight. En dat doen we niet zomaar. De kracht van de gordijnen van Artelux en Kobe uit zich in de elegante, rijke en sfeervolle gordijnstoffen. Stoffen die materiaal, functionaliteit en uitstraling haarfijn verbinden. Winterwarme gordijnen, voor een fijn herfst- en winterinterieur.

In de winkel adviseren we je graag over onze vele gordijnstoffen. Met het (verrassend!) ruime assortiment hebben we iets in huis voor elke ruimte en persoonlijke interieurstijl. Kom onze stoffen ontdekken en ervaren en laat je adviseren over de dessins, mogelijkheden en combinaties. Maak een afspraak of kom langs. De koffie staat altijd klaar!